DIANALUND

Tersløsegaard er en del af Herregårdenes Dag

20. august 2023 kl. 11:00 - 15:00

Arrangør

Herregårdenes Dag – landsdækkende herregårdsdag. Tid: kl. 11.00 til 15.00.

Om Herregårdenes dag

I Danmark findes der over 700 herregårde, der er spredt ud som et fintmasket net over landskabet. Det danske landskab er formet af og sammenknyttet med disse godser, der gennem århundreder har været den vigtigste drivkraft i landdistrikterne.

De store gamle hovedbygninger står stadig i dag som vidnesbyrd om herregårdenes enorme betydning – blandt andet som de største arbejdspladser i landområderne. Men herregårdene og deres kulturarv er på mange måder glemt i dag. De fleste har måske set deres lokale slot eller herregård udefra, men kender ikke stedets historie og betydning, som godserne har haft gennem århundreder. Herregårdene udgør en vigtig del af vores fælles historie og har været afgørende for både naturen og kulturen i ethvert lokalsamfund.

Formålet med Herregårdsdagen er at åbne herregårde og herregårdslandskaber over hele landet én dag om året for et bredt publikum og dermed skabe en fornyet bevidsthed om herregårdens glemte kulturarv.

del dette

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed