DIANALUND

Årets Holbergmedaljemodtager 2021

14. august 2022 kl. 15:00 - 17:00

Tersløsegaard

Holbergsvej 101
4293 Dianalund

Find vej

Pris 100 Kr.

Arrangør

Tersløsegård

Årets Holbergmedalje gik til tegneren og forfatteren Dorte Karrebæk. Hun modtog den på Ludvig Holbergs fødselsdag den 3. december ved en reception i København (samt de medfølgende 75.000 kr.) Nu kommer hun og fortæller om sit unikke værk, som navnlig henvender sig til børn og barnlige sjæle med sans for den særlige holbergske komik. Samme dag kommer den underfundige skuespiller Vigga Bro og giver en “vankundig” fortælling om Ludvig Holberg. Det sker umiddelbart efter Dorte Karrebæks foredrag.

Dorte Karrebæk har blandt andet illustreret en bog om Jeppe på Bjerget med tekst af forfatteren Kåre Bluitgen. Og hun har i samarbejde med kunstneren Claus Beck-Nielsen – bedre kendt som ”Madame Nielsen” – tegnet hvordan det forholdt sig ”Da Gud var dreng”. Han var helt alene og kedede sig, så han gik i gang med at opfinde alt i verden, fortæller Madame Nielsen, mens Dorte Karrebæk sjovt eksplicit med sin streg illustrerer, hvordan der sker ting og sager. Hun kan med sine billeder tale både til to-årige, midaldrende og oldinge i en streg og sprogtone, der går fra realisme til det groteske, altid med humor og altid med prægnans og præcision, hedder det i motiveringen for Holbergmedaljen.

Mere om medaljen

Medaljen uddeles hvert år i forbindelse med Ludvig Holbergs (1684-1754) fødselsdag. Den blev indstiftet i 1934 for at hædre en dansk forfatter ”som en anerkendelse for et litterært eller videnskabeligt værk (…) under hensyntagen til en vis åndelig forbindelse til Holbergs psyke, hans litterære tendens eller ejendommelige forening af videnskabsmand og skønlitterær forfatter, hans vidtspændende ræsonnerende, satiriske eller samfundsdømmende produktion”.

Om Dorte Karrebæk

Dorte Karrebæk, født i 1946, er uddannet reklametegner fra Kunsthåndværkerskolen i København. Hun debuterede med ’En lille fugl’ i 1982 og har illustreret mere end 150 danske børnebøger og talrige nye udgivelser af Holberg, bl.a. Peder Paars, Niels Klim, Jeppe på Bjerget og Erasmus Montanus. Dorte Karrebæk har tidligere modtaget en lang række priser og anerkendelser, bl.a. Statens Kunstfonds hædersydelse, Nordisk Råds Børne- og ungdomslitteraturpris, Nordisk børnebogspris, Kulturministeriets Illustratorpris og Kulturministeriets Børnebogspris.

del dette

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed