DIANALUND

​PigeRum holdt et års fødselsdag

​Der var lagt op til en hyggelig eftermiddag med lidt godt til ganen og lys på bordene, da PigeRum havde inviteret til reception i anledningen af deres 1 års fødselsdag i lokalerne på Dr. Sellsvej 16.

Lederen af Ung Sorø, Mogens Schwensen, bød velkommen hvor han takkede for at så mange var mødt op for at fejre det første år med dette tilbud til piger mellem 12 og 18 år. Han fortalte samtidig om et tilsvarende tilbud til drenge, som egentlig er et metalværksted, men har fået tilnavnet drengerum, og som tilbyder nogle af de samme muligheder dog med andre aktiviteter.

Alle har tavshedspligt

Pigerne der kommer i PigeRum, mødes hver tirsdag mellem 16 og 20 for at komme ud med alt det, de ikke føler de kan snakke om med andre voksne. Her er der plads til at fortælle om skolen, fritiden, kæresten og forældrene. Der kan også blive taget et emne op hvis der ikke er nogen der har lyst eller har noget på hjertet. Der er kun en regel man skal overholde, for at kunne blive ved med at komme i fællesskabet, som er at alle pigerne har tavshedspligt om det der bliver talt om.

Mange gange kommer de bedste samtaler ude i køkkenet når pigerne på skift hjælper til med at lave aftensmad. På den måde er de sammen om et fælles tredje fortæller ungekonsulent Charlotte Nielsen. Pigerne hjælper til i køkkenet på skift, så ingen bliver glemt og alle kommer til. Der er også mange andre aktiviteter, som tegning, maling og ture ud af huset. De har blandt andet været på et forløb med flere besøg hos Mette Maries Køkken, som kunne lade sig gøre på baggrund af en vellykket fondsøgning.

Det fleste gange de mødes foregår der ikke så meget, for det handler lige så meget om at være sammen og finde tryghed i hinandens selskab. Tryghed til at kunne tale om alt det der er svært, men også tryghed til at komme og sige at man har brug for at sove en halv time på sofaen med de andre omkring sig. Det er selvfølgelig også muligt at komme og lave sine lektier her, ligesom de ansatte i PigeRum gerne tager med som bisidder til skole samtaler eller socialrådgiver og fortæller de positive oplevelser de har med den enkelte. På tirsdag skal de øvrigt mødes tidligere for at lave brunch sammen fordi det er efterårsferie.

Du er velkommen til at kigge forbi

I øjeblikket er der 8 piger der mødes i gruppen, man har forsøgt at være flere men så mistes noget af den personlige kontakt med den enkelte. Man kommer typisk i kontakt med en ungekonsulenten, fordi skolen henvender sig med en elev der udviser stort behov for voksenkontakt. Det kan også være henvendelse fra sagsbehandler, men man er også velkommen til at kigge ind om tirsdagen. De fleste af pigerne bruger stedet i en kortere periode, og nogle har været med lige fra starten. Fælles for dem alle er at de skal forsøge at lære at blive mere selvstændige og kunne træffe sunde valg for dem selv og deres videre liv.

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed